Роботи дадоха пресконференция в Токио

share

Роботи, които изглеждат и говорят като хора, проведоха своя собствена пресконференция. А поводът е представянето на нови високотехнологични дизайни в Токио, съобщи ТВ7. Машините разговаряха помежду си и дори се обръщаха към аудиторията в залата.

Два хуманоида, изглеждащи като истински жени, представиха два нови дизайна на роботи. Единият от тях ще бъде пуснат в продажба по-късно през годината.

"Нека първо Ви се представя. Аз съм Кодомороид – робот, наподобяващ човек. Изключително съм доволна да бъде водеща на церемонията по представянето на новите роботи", започна едната от машините.

Всички роботи са дело на Хироши Ишигуро, професор в университета в Осака. Той също се качи на сцената, но предупреди журналистите, че на този етап не трябва да очакват много от разговорите между роботите.

Роботът Сота, който е оприличаван на детска кукла, ще се продава от юли за около 850 долара. Другият представен модел е доста по-сложен и ще струва около пет пъти повече. Все още не е ясно кога ще бъде пуснат на пазара.

Водещи новини

Още новини