Голите звезди съдят Google за $100 млн.

share

Адвокатите на някои от знаменитостите от женски пол. чиито голи снимки бяха откраднати от хакери и публикувани е интернет, заплашват да съдят "Гугъл" за $100 млн, предаде в. "Ню Йорк Пост".

Според тях компанията не е отстранила фотографиите и е "спечелила милиони от превръщането на жените в жертви на воайорство". Дженифър Лоурънс, Кейт Ъптън, Амбър Хард, Риана, Ариана Гранде и Селена Гомес са някои от звездите, чиито снимки бяха откраднати от сървър, на който те складират информация от мобилните си телефони, пише в. "Телеграф".

Холивудският адвокат Марти Сингър, който представлява над десет засегнати жени, е написал заплашително писмо до основателите на "Гугъл" Лари Пейдж и Сергей Брин. Според него "Гугъл" не само не е премахнал снимките, а е "улеснил противозаконно поведение и е превърнал жените в жертви". Сингър е поискал още преди 4 седмици фотографиите да бъдат отстранени, но те продължават да са на сайтовете на компанията като "Ютюб" и "Блогспот".

Междувременно новият еврокомисар за дигиталната икономика и информационното общество Гюнтер Йотингер бе остро разкритикуван заради изявлението си, че "Ако някоя знаменитост е достатъчно глупава да си прави голи снимки и да ги качва в мрежата, няма как да очаква да бъде защитена".

Критиците отбелязаха, че макар и технически да са онлайн, те се намират на "частен облак".

"Глупостта е нещо, от което само частично може да предпазим хората", каза още еврокомисарят.

Водещи новини

Още новини