В САЩ се проведоха първите политически дебати с помощта на Twitter

share

Шест претендента за президентския пост от републиканската партия проведоха първите в историята политически дебати с помощта на социалната мрежа Twitter, пише The San Francisco Chronicle.

Дебатът продължи час и половина и е преминал в пълна тишина, отбелязва Lenta.ru.

Участие са взели Мишел Бахман, Херман Кей, Нют Гингрич, Хари Джонсън, Тадеус Маккотър и Рик Санторум. Като организатор на дебата се изявява сайтът TeaParty.net, като един от журналистите в него и бил и модератор.

Медиите и политолози оценяват днес смелостта на експерименти, като отбелязват обаче и редица сериозни недостатъци, като например, че отговорът на един от кандидатите е бил по-голям от 140 символа, а на читателите им е било трудно да следят логиката в потока от отговори при общия брой на съобщенията.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2012 година. Окончателните кандидати от различните партии ще станат ясни няколко месеца преди общото гласуване. Действащият президент Барак Обама вече обяви намерението да се кандидатира за втори мандат.

Именно той беше първият политик, който използва изключително активно в първата си кампания социалните мрежи и интернет като цяло и с успеха си във виртуалното пространство наложи този тип агитация и сред политическите среди. От тогава досега Обама не е спирал да използва Twitter и периодично провежда разговори със свои почитатели в мрежата.

Twitter стартира през 2006 година, а в момента има аудитория около 200 000 милиона акаунта.

Водещи новини

Още новини