Facebook обновява опцията Nearby

share

Социалната мрежа Facebook пусна нов ъпдейт за своето мобилно приложение Nearby под iOS и Android. Въпросната актуализация ще приобщи Nearby в групата на базираните на местоположението социални приложения като Foursquare или Yelp, коментират от DigitalTrends.com.

Отсега нататък функцията ще улеснява максимално потребителите да откриват места, които техните приятели харесват или са посетили и са написани отзиви за тях. Към Nearby са добавени и нови възможности, като търсене по категория, съобщиха от Facebook.

"Ако търсите място, където да хапнете, просто изберете категория като "Ресторанти" и вижте най-близо разположените заведения. Когато попаднете на място, което изглежда интересно, ще можете да проверите дали в мрежата има публикувана информация от ваши приятели, които са го посетили", обясняват от социалния гигант.

Наред с това ъпдейтът позволява на потребителите да пишат ревюта и да поставят оценки на различни места въз основа на опита си, както го правят в Yelp. Въпросните ревюта ще излизат в приоритет в резултатите при търсене.

Самият интерфейс на приложението също е доста променен. Вместо списъци с локации или бизнеси, които вече сте отбелязали, Nearby ще вади компилация от места, които може да ви се сторят интересни. Те ще са базирани на информация от вашите приятели, които са харесали даденото място или са гласували в рейтинговата система за него.

Водещи новини

Още новини