"Хонда" изтегля 500 000 превозни средства от САЩ и Канада поради проблеми с предпазните колани

Getty Images
share

"Хонда" изтегля от пазара в САЩ и Канада 500 000 превозни средства, за да бъде отстранен проблем с предпазните им колани, предаде Асошиейтед прес.

Изтеглянето обхваща някои от най-продаваните модели на японския производител, включително СиАр-Ви (CR-V), произведени в периода 2017-2020 г., "Акорд" (Accord) - модели от 2018 и 2029 г. "Одисей" (Odyssey), от 2020 г. и "Инсайт" (Insight), от 2019 г.

"Хонда" изтегля и кросоувърите "Акура Ар Ди Екс" (Acura RDX), произведени през 2019 и 2020 г.

Превозните средства се изтeглят от пазара, тъй като предпазните колани на предните им седалки е възможно да не се закопчават правилно, се казва в документи, които са предоставени на американските власти от "Хонда" и са публикувани днес от тях, отбелязва АП.

"Хонда" удължава принудителното спиране на производството в някои заводи

Качеството на повърхностното покритие на каналите за ключалките на предпазните колани може да се влоши с течение на времето. Поради това бутоните за откопчаването им може да се свият при по-ниски температури. Това може да попречи на закопчаването на коланите, което увеличава риска за шофьора на превозното средство и за пътниците при евентуална катастрофа.

"Хонда" обяви, че не се съобщава за пострадали поради проблема с предпазните колани.

Водещи новини

Още новини