Mercedes показа SLS AMG Roadster преди изложението във Франкфурт

Интернет
share

Mercedes показа SLS AMG Roadster, преди автомобилът да дебютира официално на автомобилното изложение във Франкфурт.

Откритата версия на германския суперавтомобил има трислоен мек сгъваем покрив, който се отваря/затваря автоматично при скорости до 51 км/ч. Инженерите са успели да постигнат един и същ товарен обем, без значение дали покривът е отворен или затворен. И в двата случая собствениците ще могат да натоварят 173 литра. Задният прозорец е от стъкло.

Интериорът е изработен от ексклузивни материали, а AMG спортните седалки са с вградена система AIRSCARF, която се грижи за комфорта, когато карате с отворен покрив. Опционалното оборудване включва аудио система Bang & Olufsen и AMG Performance Media, която изобразява в реално време параметри, свързани с поведението на автомобила.

Мощността от 571 кс и 650 Нм се доставя от 6.3-литров (6208 куб. см.) V8 двигател, точно както и при купе версията на SLS. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 3.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 317 км/ч.

За да гарантират, че поведението на новото кабрио няма да се различава от това на купето, инженерите на Mercedes са подсилили платформата, увеличавайки теглото с едва 40 кг.

Цените ще станат ясни през есента.

Водещи новини

Още новини