Обявиха болест за "новия СПИН на Америка" (видео)

  • 30 май 2012 17:51

  • 3810
  • 4
Обявиха болест за "новия СПИН на Америка" (видео)
©
Смъртоносна болест, която се пренася от смучещи кръвта насекоми, се определя като "новия СПИН на Америка", пише "Ню Йорк Таймс".

Паразитиращата зараза, наричана Чагас, по сходен със СПИН начин се разпространява в началото на развитието. Подобно на СПИН, Чагас е трудна за откриване и може да минат години, преди симптомите да се проявят, твърдят експерти. Причина за това е дългият инкубационен период, който прави болестта изключително трудна или дори невъзможна за лекуване към момента.

Тя се пренася от едноклетъчни, които са се прикрепили към насекомите. Чагас засяга около 8 милиона души в Западното полукълбо, предимно от страните Боливия, Мексико, Колумбия. Повече от 300 000 от заразените са имигранти в САЩ, като проверките за болестта  са започнали от 2007 г.

Заболяването, което е наричано и "чумата на бедните", може да се предаде от майка на детето й, както и чрез кръвопреливане. При около една четвърт от заразените се наблюдава уголемяване на сърцето или на червата. Медикаментите, с които се провежда лечението са много силни, но въпреки това ефективни само ако заболяването е установено достатъчно рано.

Лекарствата не са толкова скъпи, колкото тези, които се използват при лечението на СПИН, но все пак не са достъпни за страните от Централна и Латинска Америка и тъй като това е "болестта на бедните", не се инвестира в изследване и експерименти за нови лечебни препарати. Опасността за САЩ идва от нелекуващите се имигранти, които бързо могат да разпространят Чагас.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3810 4

Коментари 4

Добави коментар
Да ама не.

2012.08.24 | 20:09

4
Болеста се нарича кръвосмешение чрез присъствие.Получава се чрез присъствие на чужд етнос над 3% на територията на местното население.От тая болет е болна и европа."Изобретение " е на евреите.Който има акъл да се прибира при етноса си.А последствията са ужасни.
Промоция

2012.08.24 | 20:08

3
Айдееее, новия лабораторно създаден вирус вече в действие. Тази новина му е нещо като рекламна брошура. Все пак населението по Земята расте с бързи темпове и "нашите" хора трябва да се погрижат за редукцията ограничаването му. Щом са го пуснали в действие, значи има ваксина и ще се заразяват единствено и само "бедните". Всичко си идва на мястото!
bibi fl usa

2012.06.02 | 20:33

1
DA VI KAJA CHESTNO PO OPASNO E CHE VSICHKI UPOTREBIAVAT DROGA , A I NIAKOI IMA IZGODA OT TOVA ...RAZBIRA SE CHE E TAKA...NAPRAVO SAM SE VIDIALA V CHUDO KAK DA OPAZA DETETO SI ...
HECAT II

2012.06.02 | 20:33

2
На първо време трябва и ти да спреш да взимаш дрога, понеже всички вземат това означава, че и ти вземаш. СПРИ ДА СЕ ДРУСАШ !!!

Добави коментар

Водещи новини