Учен отговори на въпроса за съществуването на душата

  • 10 ноември 2011 10:15

  • 5488
  • 1
Учен отговори на въпроса за съществуването на душата
©

Не само ентусиастите ги интересува какво става с душата на човека след неговата смърт. Този път учените решиха да направят своя принос в изследванията, които са предимно любителски.

Американски учен отговори на въпроса за съществуването на душа, като използва законите, открити от Албърт Айнщайн. Американският психолог Джон Качуба, автор на книгата „Ловци на привидения" заяви: законите на Айнщайн доказват, че енергията в тялото на човека не изчезва след неговата смърт.

Според теорията за относителността, всяка енергия във Вселената е константна, т.е. тя съществува постоянно и неможе да бъде унищожена. Излиза че, след смъртта на човека, остава някаква енергийна материя, която не може да бъде разрушена, заради физическите си свойства.

Гениалният немски физик твърди, че цялото пространство е запълнено с невидимо вещество, което той нарича „ефир". не може да има празнина, иначе всичките известни закони на физиката- като този за гравитацията или за разпространението на светлината, просто не биха могли да съществуват. Американският психолог предположи, че именно този „ефир" е енергията, която се освобождава от тялото след смъртта на човека. Но ученият е подчертал, че това изобщо не доказва съществуването на каквито и да е полупрозрачни силуети- жени в бяло, старци в окови и т.н. Неговата теория е изключително научна и е изградена на законите на физиката. „Не бих искал да ме смятат за поредния търсач на паранормална активност, тези неща мен не ме интересуват", заявява Качуба.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.17 | 14:05

1
Уткриватель на топлатъ уда! Ам нъль са хамериканци требе дагь фалим. Аре да им е чиститу новту уткритийе дету й на иляди гудини. Орта са гу писале, ма требе некой да чите и уния стари къниги. Ша га уткрийм топлатъ уда. Па ша земм да са укъпим дажи.

Добави коментар

Водещи новини