Стартира програма "Училищен плод"

  • 01 ноември 2012 08:43

  • 1082
  • 0
Стартира програма "Училищен плод"
©

От днес стартира програмата „Училищен плод" на фонд „Земеделие", която дава възможност на хиляди деца и ученици да получават безплатно плодове и зеленчуци по време на учебната година. Програмата е част от кампанията за здравословно хранене в училищата и детските градини.

1146 деца на 5 и 6 години от подготвителните групи в детските градини са включени тази година в програмата „Училищен плод" в община Враца. Всяко дете ще получава два пъти седмично по 180 грама пресни плодове и зеленчуци. Преди две години при участието си в тази програма местният бюджет се оказа на червено с 6 хиляди лева заради тромави процедури и неизпълними изисквания към доставчиците. Сега всички се надяват, че тези недостатъци са отстранени.

 "Процедурата по схемата е значително улеснена, опростена и се надяваме, че няма да ни доведе до финансовите загуби от предишния период", заяви Маринела Петрова експерт от община Враца.

От училищата в община Враца обаче не рискуваха да се включат в програмата, защото се опасяват, че може отново част от разходите им да не бъдат признати и така се ощетяват делегираните бюджети. Бонус към програмата „Училищен плод" са часовете за обучение на деца и родители за ползата от консумацията на пресни плодове и зеленчуци в най-ранна детска възраст.

Последвайте канала на

1082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини