Бърза помощ и болница се обвиняват взаимно за смъртта на жена

  • 26 октомври 2012 19:04

  • 1082
  • 0
Бърза помощ и болница се обвиняват взаимно за смъртта на жена
©

Лекари започнаха да си хвърлят взаимни обвинения след смъртта на 78-годишна жена. Бърза помощ твърди, че от спешното отделение са обявили жива жена за починала и са отказали да я приемат. От болницата пък са категорични, че пациентката е докарана вече починала, а лекарите в линейката не са оказали адекватна помощ, съобщава БТВ.

Малко след 10.00 часа екип на Бърза помощ е извикан в столичния квартал Дружба. В линейката качват 78-годишна жена със съмнения за инфаркт. Минути по-късно болната издъхва. Оттук започват противоречията и взаимните обвинения кой е виновен за смъртта й.

Лекарите от Бърза помощ твърдят, че болницата е отказала да приеме жената. „Те изобщо не ни пуснаха да влезем вътре. Погледнаха й зениците и казаха „излезте, жената е мъртва”, разказа д-р Юлиан Стамов от Бърза помощ. „Имаме две кардиограми след като я изкарахме обратно, че има сърдечна дейност. Трябваше да се вкара при положение, че има сърдечна дейност”, добави той.

От болницата са категорични, че жената е докарана мъртва при тях. „Тя е с разширени зеници, липса на дихателна и сърдечна дейност. Това са три кардинални признака, че няма живот”, коментира пък д-р Михаил Карафезов. От болницата дори упрекват докторите от линейката, че са недооценили ситуацията.

„Те твърдят, че вероятно става въпрос за масивен инфаркт, трябвало е да се хване веднага венозен път, да се започне реанимация по време на самото транспортиране”, обясни Карафезов.

„Това са пълни глупости. Не знам дали можеше да бъде спасена, задължителното беше да се извика реаниматор, да се положат усилия”, контрира д-р Стамов.

Близките на починалата бяха твърде разстроени, за да упрекват когото и да било за загубата си. Полицията разследва случая. Ивелина Георгиева от Министерството на здравеопазването заяви в БТВ Новините, че по случая е разпоредена проверка, а всички лекари, замесени в случая, ще трябва да дадат обяснения.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини