Над 30 града у нас имат проблем с "качеството на въздуха"

  • 14 септември 2012 15:11

  • 686
  • 1
Над 30 града у нас имат проблем с "качеството на въздуха"
©

Заради прахообразуване над 30 града в страната имат сериозни проблеми с т.нар "качество на въздуха". Това заяви на брифинг в Силистра министърът на екологията Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. Тя бе гост за Празника на града - Кръстовден.

За целта се изпълнявали програми за преодоляването им. В ход е и налагането на наказания по предписания за неспазване на нормите още от 2007 г. Управлението на отпадъците и В и К-секторът са сред най-важните приоритети на ГЕРБ в ресора на министър Караджова до края на мандата.

Караджова заяви, че специално за Силистра в момента с 1 млн. лева се подобрява състоянието на резерват „Сребърна" като обект на ЮНЕСКО и на природо-научния музей към него, който е общинска собственост. По програма „Конкурентноспособност на българската икономика" 1,5 млн. лева е размерът на средствата, с които 7-8 местни фирми модернизират производството си.

Толкова е размерът на парите за подобряване на социалната и образователната инфраструктури в производствените фирми. До края на септември ще е факт оценката на проекта за пречиствателна станция в Силистра за 60 млн. лева.

Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко обясни още, че градовете по течението на Долния Дунав трябва да имат подобни съоръжения за 50 години напред, тъй като са налице вече по горното течение, поради което изграждането им у нас става с пари, предоставени безвъзмездно от ЕС.

Последвайте канала на

686 1

Коментари 1

Добави коментар
kiro

2012.09.17 | 21:54

1
Ох, Нонче и ти какво разбираш от въздуха? Мале-мале! А сега снимки на оня с извънземните, дето уж бил професор ще пуснете ли?

Добави коментар

Водещи новини