Органичните храни не са по-здравословни

  • 04 септември 2012 12:58

  • 734
  • 1
Органичните храни не са по-здравословни
©

Консумирането на органична храна не прави хората по-здрави, въпреки че може да намали излагането им на пестициди. Това са установили учени от Университета Станфорд, съобщава БиБиСи, цитирана от БНР.

Те изследвали над 200 проучвания на съдържанието на органичните и неорганичните храни и свързаните с него ползи за здравето.

Като цяло нямало забележима разлика между хранителното съдържание, въпреки че в органичната храна имало 30 процента по-малка вероятност да има пестициди.

Критици на проучването обаче твърдят, че заключенията му са неубедителни и призовават за допълнителни изследвания.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.14 | 23:18

1
Е,това е върха на безочието!Яжте ГМО за да сте дълголетници,,,,м......та ви изродска,за пари сте готови и децата си да обречете.Какво,мислите,че хартийките ще им осигурят добър живот,като изпуснете духа от бутилката?Вие сте за съд за заговор и престъпление срещу човечеството.

Добави коментар

Водещи новини