Търговци: Регулацията на пазара не позволява да се търговията с медикаменти приобщи към "Достъпно за вас"

  • 03 февруари 2024 21:52

  • 1484
  • 4
Търговци: Регулацията на пазара не позволява да се търговията с медикаменти приобщи към "Достъпно за вас"
© Булфото (архив)

Регулацията на пазара на лекарства не позволява търговията с медикаменти да се приобщи към "Достъпно за вас". Това коментираха търговци във връзка с намерението на Министерството на икономиката да обмисли разширяването на кампанията към нехранителните стоки, включително лекарствени продукти, предаде БНР.

 Подобни разговори на бранша с властта досега не са водени.

Множеството регулации, особено при отпускането на лекарства с рецепти, поставят търговията с медикаменти на специален режим, което изключва приобщаването им към подобни инициативи като при останалите стоки, обясни пред БНР Венцислав Маринов от Асоциацията на търговците на едро с лекарства

"По отношение на лекарствата с рецепта това е невъзможно. Всякаква комуникация на цени там е законово забранена. Там по-скоро държавата прави съвсем друго - през самата регулация на цените и те вече са най-евтините в Европа като цяло", каза той.

За останалите продукти в аптеките биха могли да се водят разговори и да се търси работещ механизъм, коментира още Венцислав Маринов: "Чисто комуникационно смятам, че носи предимство".

"Достъпно за вас": Кои са 12 основни храни с най-голямо намаление?

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1484 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.04 | 05:36

4
нe щe oги дoнeв дa пpoдaвa aнaлгинa eвтинo, нo и виe дa 6eхтe зapa6oтили 2 милиapдa лeвa oт дъpжaвaтa 6eз кoнтpoл, и виe нeмaшe дa искaтe.

2024.02.04 | 02:23

3
ЧИСТА ФОРМА НА ГЕНОЦИД!!!

2024.02.03 | 22:23

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
Емѝ...АААААХХ ИБАХА МЕ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.03 | 22:01

1
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум ,Наде.ждаДойчева...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини