БЛС решава по какви параметри да подпише новия Национален рамков договор с НЗОК

  • 03 юни 2023 08:03

  • 822
  • 1
БЛС решава по какви параметри да подпише новия Национален рамков договор с НЗОК
© Булфото (архив)

По какви параметри Българският лекарски съюз да подпише новия национален рамков договор със Здравната каса за медицинските дейности, заплащани с обществени средства – това ще решава 75-ият извънреден Събор на съсловната организация, който ще се проведе днес в София.

Новият рамков договор ще действа през тази и следващите две години. В него ще бъдат заложени видовете, обемите и цените на медицинските дейности, които лекарите предоставят на здравноосигурените хора срещу заплащане от Здравната каса.

Маджаров: До 5 години 1/3 от болниците може да бъдат закрити – липсват медици

В четвъртък ръководствата на Лекарския съюз и на Надзорния съвет на касата се разбраха да няма ограничение в броя на направленията, които личните лекари издават на диспансеризирани пациенти за специалист. Стана ясно, че от съсловната организация вероятно ще предложат на Здравната каса да подпишат анекс за текстове, които не са обвързани с бюджета на фонда.

След приемането на новия бюджет договорните партньори ще обсъждат цените и обемите по бъдещия рамков договор.  

Радина Лазарова
822 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.06.03 | 10:33

1
Знаете,, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! затова всеки ,който се гаври със мен във сайта ще пострада жестоко! Зад мен е Българския Хелзински Комитет и американското посолство!!!

Добави коментар

Водещи новини