Руснак бере душа след алкохолен маратон във Варна

  • 18 юли 2012 16:58

  • 902
  • 0
Руснак бере душа след алкохолен маратон във Варна
©

Не особено оптимистична е прогнозата на лекарите, които се грижат за около 60-годишен руски турист във Военноморска болница във Варна с риск за живота от прекомерно пиене.

Зависимият към чашката мъж преди седмица дошъл на алкохолен туризъм по варненското крайбрежие. Още от момента, в който стъпил на българска земя, той се отдал на любимата си чашка, пише petel.bg. Преди три дни обаче, когато се върнал в хотела си след поредния тур по кръчмите, започнал да се държи агресивно с хората, да повръща и никакви молби и заплахи не успели да му повлияят да се прибере в стаята си и да прекрати пиянското фиаско. Ето защо служители на хотела позвънили на телефон 112. Линейката го отвела директно при токсиколозите, но те го настанили в реанимация, тъй като туристът се оказал в изключително тежко състояние и с риск за живота.

„Това е човек, който от години е зависим. Алкохолът е увредил сериозно сърцето и черния дроб. Има и тежък алкохолен делир“, коментира началникът на клиниката по токсикология доц. д-р Снежа Златева, която има сериозни съмнения дали пациентът ще оцелее.

Специалистът допълни, че от началото на туристическия сезон през токсикологията са преминали поне десетина чужденци, дошли у нас именно заради алкохолния туризъм.

Последвайте канала на

902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини