Лекарите от общинската болница в Свищов от месеци са без заплати

  • 11 юли 2012 18:12

  • 691
  • 0
Лекарите от общинската болница в Свищов от месеци са без заплати
©

Общинската болница в Свищов е сред здравните заведения, в които персоналът не е получавал пари от месеци и темата "увеличение на заплатите" за хората там звучи нелепо, съобщи БНТ.

"Всички чакаме тук, колежките ми и т.н. От 3-4 месеца имаме заплати да взимаме и се надяваме, даже много се надяваме, че ще ги получим някой ден, по възможност да е по-скоро. Чакаме! От март насам! Няма пациенти, няма изкарани пари от пътеките", каза Стела Терзиева.

"Не може едно търговско дружество, каквото сме ние, да му се определя рамка в областта на възнаграждението, при положение, че никой не казва откъде ще дойдат тези пари! Много хубаво е, да има нормативен документ, наречен колективен трудов договор, в който да бъдат вписани едни по-високи възнаграждения. Аз имам елементарния въпрос, кой ще подсигури тези средства?

Имаме много други проблеми, увеличението не е на дневен ред, категоричен е директорът на свищовската болница. От месеци, например, той чака един от големите длъжници - националната здравна каса да му изплати дължимите 120 хиляди лева. Така веднага ще може да плати заплатите на персонала за два месеца", заяви д-р Евгени Митанов - управител на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" - Свищов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини