Д-р Брънзалов: Ползите от електронното здравеопазване тепърва ще се усещат

  • 03 юни 2022 08:48

  • 1652
  • 1
Д-р Брънзалов: Ползите от електронното здравеопазване тепърва ще се усещат
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата вместо да улесни  усложнява и забавя процеса. А грешка в една от програмите препращала всички пациенти на гинеколог, независимо какво ги боли. В ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар д- Николай Брънзалов заяви, че е убеден, че ползите от електронното здравеопазване тепърва ще се усещат.

„Относно грешката с гинеколога - става въпрос за изолиран случай. Никога не сме се заблуждавали, че в началото няма да има проблеми. Има доста неща, които фирмите доставчици на медицински софтуер ще трябва да завършат. Надявам се да бъдат все по-малко проблемите” каза лекарят.

БЛС: Пълното отпадане на хартиената рецепта е неразумно

Според него на този етап едва ли пациентите ще разберат какво се цели с електронното здравеопазване, защото не е изцяло завършено.

„Трябва да се включи системата на болниците, за да може здравното досие да бъде напълно окомплектовано. При това положение, след като трябва да отидете да ви прегледа лекар, той ще може да влезе в досието, ако му дадете разрешение, и да види всичко за вашето лечение до момента”, поясни доктор Брънзалов.

И допълни, че до момента проблеми е имало само с една фирма доставчик на медицински софтуер. „За съжаление, тя владее около 60% от пазара. БЛС съюз е затрупан от сигнали на колеги”, обясни докторът.

1652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.03 | 12:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини