Обединиха две болници в Стара Загора

  • 20 юни 2012 15:20

  • 871
  • 0
Обединиха две болници в Стара Загора
© Булфото

От днес Университетската болница и МБАЛ в Стара Загора се обединяват, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Това е решено на Общо събрание на лечебните заведения днес.

Министър Атанасова посочи, че няма да има съкращения на лекарския персонал. По думите й обединението е за доброто и на персонала, и на пациентите. Министърът изрази надежда така да се подобри и финансовата дисциплина, защото до момента задълженията на двете болници са общо 22 милиона лева.

Новото обединено лечебно заведение ще функционира като Университетска болница под ръководството на настоящия управител на МБАЛ д-р Петър Атанасов, като впоследствие вероятно ще има промяна, уточни Атанасова. Тя допълни, че на по-късен етап ще бъде предложено и увеличение на броя на членовете в Борда на директорите.

Здравният министър допълни, че възниква необходимостта от сключване на договор с НЗОК, промяна в нивата на компетентност и в разрешителното за дейност на новото лечебно заведение. Изчаква се и срокът за обжалване на решенията на общото събрание.

Последвайте канала на

БТА
871 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини