Хартиената бяла рецепта няма да отпадне от 1 май

  • 27 април 2022 17:32

  • 530
  • 0
Хартиената бяла рецепта няма да отпадне от 1 май
© Novini.bg

74 становища и предложения са постъпили в Министерството на здравеопазването в рамките на общественото обсъждане на проекта за изменение на Наредба № 4 от 2009 г. за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, което приключи на 26.04.22 г.

Предвид големия брой изпратени становища и предложения от заинтересовани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпускането на лекарствени продукти, и необходимото технологично време за тяхното разглеждане и обсъждане, посоченият в проекта за изменение на Наредба 4 срок от 01.05.2022 г. за отпадане на бялата хартиена рецепта се отлага.

Поради огромния обществен интерес и реакциите на съсловните организации по отношение на предложените промени в проекта на Наредбата, в Министерството на здравеопазването беше организирана среща, за да се чуят различните становища, коментари и предложения, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането изцяло на електронна такава.

Изложените по време на срещата аргументи също ще бъдат взети предвид при финализиране на проекта за изменение на Наредба № 4.

Д-р Николай Брънзалов: Трябва да се въведе хибридна рецепта

МЗ работи в посока въвеждане на електронно здравеопазване. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.

Радина Лазарова
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини