Почва чистка на директори в Пирогов

  • 18 юни 2012 11:53

  • 2244
  • 3
Почва чистка на директори в Пирогов
©

До края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на болница "Пирогов", вследствие на доклада за извършените проверки и констатациите за нарушения. Това каза министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, пред журналисти.

Докладът на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одит на болница „Пирогов” вече е изготвен и преди около 40 минути е връчен на изпълнителния директор проф. Раденовски, каза Атанасова. За последствията от този доклад - не бих искала да се ангажирам, предполагам, че всички институции, в най-кратък срок, ще имат заключения. Аз ще направя промени в Борда на директорите.

Има хора в Борда на директорите, които са представители на министерството, а вече нямат трудови и служебни правоотношения, т.е. до края на седмицата ще има смяна в Борда на директорите на „Пирогов”, обясни Атанасова. „Това е доклад от Инспектората към министъра, за да може министърът да се запознае със състоянието на лечебното заведение. Дадени са препоръки, дадени са предложения и констатации за отстраняване на всички пропуски и нередности в рамките на един месец съгласно закона”, посочи Атанасова.

Този доклад ще бъде изпратен на всички останали институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на Прокуратурата, за да установят, дали са верни и правилни констатациите в него. Днес ще се получат писмата във всички институции с доклада, каза министърът.

Докладът е 157 страници, той не е предназначен за работещите в „Пирогов” – напротив, каза тя.

Никога не съм имала за цел да злепоставя работещите лекари в института „Пирогов” – напротив. Винаги съм казвала, че „Пирогов” е стандарт за качество в медицината и то - в спешната медицина, най-вече. Всеки ден там помощ получават граждани от цялата държава. Това каза министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, пред журналисти.

По думите на Атанасова - съвсем различна е ситуацията с финансовата дисциплина. Върху това акцентирах, когато говорих пред медиите, в тази част на доклада. Всички нарушения, които са констатирали инспекторите на Регионалната здравна инспекция, и на Инспектората към министерството, ще бъдат изпратени на компетентните органи, каза министърът.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, съобщи, че е готов Докладът на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одит на болница „Пирогов” и е изпратен на директора на болницата д-р Димитър Раденовски.

Последвайте канала на

2244 3

Коментари 3

Добави коментар
de_bra

2012.06.19 | 11:17

3
Крайно време беше!!!
ШШШ ПЪРФ

2012.06.19 | 09:10

2
bravo desi davai vse taka
A.

2012.06.18 | 21:05

1
Интересно...всеедно не знаеха че Пирогов е огромна машина за точене на милиони и сега ще смена борда да Директори.Системата в здравеопазването създаде Пирогов и тя го направи такъв какъвто е сега в момента.Но според мен просто отново ще се пее старата песен само ще има нов диригент и нов хор!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини