Чистка в Комисията по лекарствата

  • 14 юни 2012 06:38

  • 1607
  • 2
Чистка в Комисията по лекарствата
©

Правителството изчисти назначените от бившата шефка на здравната каса Нели Нешева членове на комисията по цени и реимбурсиране на лекарствата. Четирима души от 5-членната квота на НЗОК бяха подменени с приближени на новия шеф Пламен Цеков, твърди Стандарт позовавайки се на източници от ГЕРБ.

Петото ново лице в 13-членната комисия е от квотата на здравното министерство - Ивелина Георгиева-Стойкова е силно доверен човек на новата министърка Десислава Атанасова, разказаха от ГЕРБ. Тя е била експертка в МЗ, но с идването на Атанасова в министерството пое дирекция "Медицински дейности" на мястото на отстранената Златица Петрова, бивш член на комисията по цените на лекарствата и бивш шеф на медицинския одит.

От комисията бяха отстранени Калина Пенчева, Венета Белянкина, д-р Мария Кехайова и Мария Василева. По неофициална информация имената им се свързват с фармацевтичната компания "Софарма" на Огнян Донев.

Новите попълнения в комисията от квотата на НЗОК са магистър-фармацевтите Николина Христова и Недялка Брадичкова, д-р Румяна Колева и Александра Ангелова. Д-р Колева бе зам.-шеф на столичната "Бърза помощ", но отскоро ръководи медицинските анализи в НЗОК. Останалите са били служители в дирекция "Лекарства" на касата.
Комисията има 13 членове. Петима са квота на МЗ, петима на НЗОК, по един човек на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз, а представителят на Министерството на финансите е председател. Комисията определя колко ще струват илачите, както и кои и каква част от тях ще се заплащат с пари от НЗОК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1607 2

Коментари 2

Добави коментар
Didi

2012.06.17 | 10:08

2
Никак няма е зле да изчистят всички обвързани със Софармата и престъпника...нямат място такива хора във властта,които ще обслужват лични,а не народните интереси

2012.06.17 | 10:08

1
аз пък си мисля че всички тия са за затвора,за да няма екипи и те въпреки това да не вдигат заплатите 100% на спешна служба за да има екипи и да не умират хора тия са за затвора.какви експерти кви 5 лв?Некадърници

Добави коментар

Водещи новини