Камери ще следят за побои над лекари в Спешното отделение в Благоевград

  • 12 юни 2012 08:11

  • 635
  • 2
Камери ще следят за побои над лекари в Спешното отделение в Благоевград
©

Система за 24-часово видеонаблюдение е монтирана и вече действа в Спешно отделение, съобщи вчера директорът на благоевградската държавна болница д-р Красимир Михайлов.

Идеята е да се записва и наблюдава 24 часа в денонощието всеки пациент, който е приет в Спешно отделение, както и придружаващите го лица. Камерите наблюдават входа на отделението, коридорите и регистратурата, пациентите не се наблюдават с камера само по време на лекарския преглед и в манипулационата. Камери наблюдват и всички автомобили, които влизат на паркинга пред Спешно отделение. Сигурността на спешните медици и останалия персонал вече е гарантирана с тройна защита - физическа охрана, която бе въведена преди две години, паник-бутон за връзка с полицията и новите камери.

400 спешни случая се обслужват на седмица в приемното отделение на благоевградската държавна болница, сред тях има и агресивни пациенти след употреба на алкохол, с психични заболявания и неврози, което налага защита на работния процес на дежурния екип. През “портала” на областната болница - спешно отделение, на месец преминават 1200-1300 пациенти, а годишно по 20 000 болни от региона и Рилското корито. Приемът е денонощен, което налага и стриктни мерки за сигурност на работещите.

Последвайте канала на

Novini.bg
635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.13 | 23:18

2
а няма ли камери да следят за лекарски грешки,а
Ambulance

2012.06.13 | 08:58

1
И как камерата ще ги защити??Глупости-трябва да гласуват закона за защита,зашото като иде линейката в махалата няма камери,но и да има тя не спира циганите а само ЗАКОНА и веднага да се съдят по бързата процедура

Добави коментар

Водещи новини