Правят спешно нова клинична пътека след случая с бременната Станислава

  • 18 май 2012 13:45

  • 680
  • 0
Правят спешно нова клинична пътека след случая с бременната Станислава
©

Предприели сме мерки да не се повтарят тежки ситуации като тази със Станислава Христова и в рамките на една седмица ще е готов проектът за стандарт за ендоваскуларна терапия на мозъчна аневризма,  съобщи днес във Варна министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, цитирана от БТА.

Министър Атанасова бе на посещение в болница "Св. Марина", където се запозна със състоянието на оперираната и лекувана чрез този метод пациентка Станислава Христова.

Атанасова бе категорична, че ще бъде изработен алгоритъм за клинична пътека, за да може това лечение да са заплаща от Здравната каса.

Припомняме, бременната жена бе приета във варненската болница „Св. Марина" с мозъчна аневризма, а малко след това изпадна в кома.

Беше потърсено съдействие на водещи специалисти в Европа, но докато се получи отговор пациентка претърпя няколко кръвоизлива.

След втория си кръвоизлив Станислава бе оперирана, след което се стабилизира. Министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, лично пое ангажимент да финансира лечението на бременното момиче.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини