Лекари се борят за живота на 15-годишна родилка

  • 16 май 2012 16:45

  • 691
  • 2
Лекари се борят за живота на 15-годишна родилка
©

Седми ден 15-годишно момиче се лекува в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен заради настъпили от бременността усложнения, съобщава Дарик радио.

Състоянието на пациентката, която е в петия месец на бременността, е тежко. „На 14 години е забременяла и всички усложнения от бременността й се развиват по написаните медицински закони. Не може едно дете да забременее, защото всички органи, които са детски и незрели, поемат свръхнатовареност, която само един завършен организъм може да поеме. Следват усложнения, които довеждат до тежкото състояние, в което се намира сега, с дихателна и сърдечна недостатъчност, с полисерозит. Преди това е била в детско отделение заради пиелонефрит. Дете не може да роди дете! Това трябва да се знае от малцинството”, каза началникът на отделението д-р Димитър Боянов.

Момичето е в съзнание, постоянно се следи състоянието на плода, но лекарите не изключват увреждания и на бебето заради тежкото състояние на майката.

Лекарят апелира за мащабна информационна кампания сред ромите за последствията от ранната бременност, за да се предотвратят нови случаи с усложнения или смърт.

Според него законът трябва да наказва бащите на бъдещите бебета като насилници, за да спрат деянията им. Отговорност трябва да носят и родителите на младите майки.

Последвайте канала на

Novini.bg
691 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.05.17 | 11:19

2
да но да умре курвата циганска.
Принца

2012.05.17 | 10:58

1
В Аржентина и на 10 раждат ... мангалите и на 9 .... дали е на 15 или на 30 пак може да има усложнения..не е до възраст .... ама е тъпи статистики давате . . . .

Добави коментар

Водещи новини