Спират парите на "Пирогов" по клинични пътеки

  • 16 май 2012 13:40

  • 993
  • 1
Спират парите на "Пирогов" по клинични пътеки
©

Рутинни нарушения са отбелязани в доклада след проверка в "Пирогов".  В инспекцията, проведена на 11 май 2012 г., е участвал и екип на РЗОК София-град, съобщиха от пресцентъра на касата.

Извършен е непосредствен контрол на медицинската документация на пациенти по време на тяхната хоспитализация в лечебното заведение в клиниките по изгаряния и пластична хирургия, ортопедична травматология, както и в отделенията по обща и спешна урология за възрастни.

Установено е, че трима пациенти, приети за болнично лечение, не са били открити в лечебното заведение. В някои от случаите медицинската документация е била попълнена предварително за следващ ден, или са нанесени поправки в нея. В други не са спазени изискванията за непрекъснатост на болничната помощ и грижите в лечебното заведение съгласно действащата нормативна база. Затруднен е бил достъпът на проверяващия екип до медицинска отчетна документация по клинични пътеки.

Проверяващите експерти
са съставили констативни протоколи по констатираните нарушения и са направили предложения до директора на РЗОК София-град в пет от случаите извършената дейност по съответните клинични пътеки, ако бъде отчетена, да не бъде заплатена на лечебното заведени

Последвайте канала на

Novini.bg
993 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.16 | 15:01

1
да ги еба в търгашите с бели престилки

Добави коментар

Водещи новини