Чиновниците в "Пирогов" се "разболели" при проверката

  • 11 май 2012 20:17

  • 908
  • 1
Чиновниците в "Пирогов" се "разболели" при проверката
©

В момента тече проверка в МБАЛСМ "Пирогов" от Националната здравноосигорителна каса /НЗОК/ и от Инспектората на Министерството на здравеопазването. Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която дойде тази вечер в лечебното заведение.

Тя обясни, че проверката е по сигнал на телевизионно предаване. Проверката на Здравната каса е по отношение на преразхода за лекарствени средства и по клинични пътеки, предаде БТА.

"Инспекторатът на Министерство на здравеопазването с моя заповед от днес проверява всички разходи на средства в "Пирогов", обясни Атанасова. За няколко часа, откакто колегите са тук, са установили по документи, че има разминавания относно трудовото законодателство, трудовите договори, изплащането на хонорари на определени лица, има разминавания и относно гражданските договори", посочи още тя.

"Това, което мен ме впечатли, защото бях в постоянен контакт с проверяващия екип, е, че в момента, в който влязоха проверяващите, почти цялата администрация в болницата се разболя - вдигна кръвно, излезе в болничен и напусна лечебното заведение. Затова проверката ще продължи в понеделник, защото днес няма кой да предостави документи на колегите", добави здравният министър.

"Срокът на проверката е един месец и до средата на юни се очакват резултати", обясни министърът на здравеопазването. В отговор на въпрос дали ще има уволнени тя посочи, че е много рано да се каже, защото може всичко да е наред. "Ако се установи някакъв проблем по време на проверката и отговорност за него носи директорът на лечебното заведение ще се вземат мерки", добави тя. Министърът обясни, че такива проверки се правят не само в "Пирогов", а днес е приключила проверката в МБАЛ "Русе", а в момента медицинският одит работи по сигнал в болница "Света Марина" във Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
селянин

2012.05.14 | 07:13

1
А коь ще провери самата каса???Иначе е добре браво на Министърката,нека всички болници провери и частните и тези с инвазивната,дали всички болни са имали нужда от такава процедура-много пари се лапат!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини