Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

  • 10 март 2021 16:38

  • 385
  • 1
Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването
© Novini.bg

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването /МЗ/ за 2021 г. в размер на 7 млн. лв., с които да бъдат осигурени лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант за борбата с пандемията от COVID-19, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

На база анализ за изразходваните количества за предходни периоди е установено, че наличностите от лични предпазни средства и материали в склада и тези, които вече са предоставени на лечебните заведения към 1 февруари, биха били достатъчни за период от около два месеца при тези нива на заболеваемост и при настоящото потребление, се посочва в прессъобщението.

Премиерът: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19

За да бъдат обезпечени потребностите на здравната система, ще бъдат закупени лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант, вкл. и за резерв, на стойност около 7 000 000 лв.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Saraha19

2021.04.10 | 03:56

1
­­В­­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­а­­ ­­т­­и­­­й­­н­ ­­п­­у­­т­к­­а­­ ­­-­ ­­­W­­W­­­W­.­B­­G­­­1­­­7­.­C­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини