Милион и 200 хиляди българи без здравни осигуровки

  • 04 май 2012 08:15

  • 1230
  • 2
Милион и 200 хиляди българи без здравни осигуровки
©

"Ще засилим финансовия контрол върху болниците. Целта ни е да видим как се разходват парите, когато влязат в тях", заяви пред БНТ председателят на НЗОК Пламен Цеков.

Той поясни, че НЗОК няма право да се меси в това как болниците разходват бюджетите си, но може да им се помогне.

Цеков съобщи, че около милион и 200 хиляди българи не са здравно осигурени. "Има и едни около 700 хил. души, които са трайно неосигурени, но се предполага, че те не са в България", поясни шефът на НЗОК. Пламен Цеков коментира, че е много трудно да се определи колко от неосигурените са безработни и изобщо какъв е техният статут. Той поясни, че се надява с помощта на НАП да се разреши обаче този проблем и да се предприемат мерки, които да намалят неосигурените. 

Пламен Цеков съобщи още, че в момента текат процедури за това какво ще бъде заплащането на служителите в Касата, включително за бонусите им. Той припомни обаче, че е заявил, че няма да получава  допълнително финансово стимулиране.

Шефът на НЗОК съобщи още, че общо четири а човека са освободени от Касата. Той информира, че има вакантни места и че в момента се прави нова дирекция „Контрол и финанси”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1230 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
livain

2014.02.25 | 10:06

2
всеки път като ми се нага да ходя на лекар или на иследвания си плащам,кажете ми една адекватна причина за да си плащам здравните осигуровки.
taka

2014.02.25 | 10:06

1
да се отдържат здравни осигуровки на циганите от социалните

Добави коментар

Водещи новини