Две седмици ще обсъждат наредбата за сваляне цените на лекарствата

  • 25 април 2012 18:30

  • 471
  • 0
Две седмици ще обсъждат наредбата за сваляне цените на лекарствата
© Булфото

От днес на интернет страницата на Министерството на здравеопазването за 14-дневно обществено обсъждане е публикуван предложеният от Надзорния съвет на НЗОК проект за изменение на Наредба 10 за условията и реда за заплащане на лекарствени продукти, на медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, съобщават от здравното ведомство.

Инициатор на промените е Надзорният съвет на НЗОК в съответствие с процедура, предвидена в Закона за здравното осигуряване. С промените НЗОК ще договаря с притежателите на разрешенията за употреба отстъпки за всички групи лекарствени продукти, заплащани от касата. Досега НЗОК можеше да договаря отстъпки само за лекарствените продукти, които заплаща на 100 процента и които са единствени в група. По този начин ще бъде дадена възможност за оптимизиране на бюджета на НЗОК и в резултат на това в бъдеще ще могат да бъдат реимбурсирани напълно или частично и нови лекарствени продукти, се посочва в съобщението.

След приключване на общественото обсъждане и разглеждане на всички постъпили предложения, министърът на здравеопазването ще изпрати проекта за обнародване в "Държавен вестник".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини