Внимание! Японски хапчета за отслабване причиняват рак

  • 05 април 2012 21:11

  • 4312
  • 1
Внимание! Японски хапчета за отслабване причиняват рак
©

“Японски диетични хапчета за бързо отслабване”, не бива да се купуват и употребяват, защото съдържат канцерогенна съставка.

Предупреждението е на Американската федерална агенция за храните/FDA/и бе разпространено от световните агенции.

Хапчетата Japan Rapid Weight Loss Diet Pills се разпространяват на промоция от компанията “Ксюшентанг” /Xiushentang/ чрез популярни интернет магазини, включително Amazon.com. Те са в опаковки в три цвята - зелено, жълто и синьо. Лабораторни анализи показали наличие на “необозначени фенолфталеини” , твърди федералната агенция.

Фенолфталеинът е разтвор, използван за химически опити, който е забранен за продажби в САЩ, защото влиза в списъка с причинителите на рак. Според класификацията му този химичен агент е потенциално опасен и е евентуален причинител на мутации в организма.

Подобно определение получи през 2010 г. и друг продукт - “Японски диетични хапчета за бързо отслабване - жълто”, заради съдържание на фенолфталеин и сибутрамин. Федералната агенция предупреждава, че канцерогенните хапчета са част от обща тенденция компании да продават продукти, обявявани като диетични добавки, но съдържащи необявени и опасни съставки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mihail

2012.04.06 | 10:52

1
dfsgdf

Добави коментар

Водещи новини