Имунизация срещу хепатит А започна в с. Бисер

  • 03 април 2012 13:21

  • 474
  • 0
Имунизация срещу хепатит А започна в с. Бисер
© Булфото

Имунизация срещу хепатит А започна в наводненото преди два месеца харманлийско село Бисер. Здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, лично наблюдава акцията, предаде БНР.

Родителите на 60 деца от училището в село Бисер са дали съгласие за имунизацията срещу хепатит А. Мярката се препоръчва от лекарите след такива събития като станалото наводнение. Инкубационният период при хепатит А е 45 дни и тъкмо затова днес започна акцията. За Хасковска област са доставени 400 дози, осигурени и дарени от БЧК, за деца и младежи до 18-годишна възраст. Ваксината могат да си поставят и възрастни, но срещу заплащане. След шест месеца предстои реимунизация.

Здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, даде кураж на децата и им обясни, че така ще изградят имунитет срещу коварната болест за цял живот.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини