Божидар Нанев: Лечението на дете е 300 хил. лв., държавата дава 3 хил.

  • 02 април 2012 08:00

  • 473
  • 0
Божидар Нанев: Лечението на дете е 300 хил. лв., държавата дава 3 хил.
©

Купих това, което ми позволяваше закона, а исках още и се обърнах към целия ЕС: Ние купихме 50 едници, трябват ни още толкова. Моля, помогнете! И целият ЕС се впрегна да ни помогне. И парламента ни се зае е този проблем тогава.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият здравен министър Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко на въпрос за обвиненията срещу него за закупуване на ваксините срещу свински грип Тамифлу на нереално високи цени преди две години, заради което се води и дело срещу него. По думите му е бил публично притискан да закупи именно тези ваксини и той е направил това, което е трябвало да направи.

За мен най-големият проблем в здравеопазването си остава лечението на деца, защото ние приемаме, че реално лечението струва 300 000 лева, но не можем да отпуснем повече от 3 000, каза още Божидар Нанев, който беше оправдан на първа инстанция.

„Не знам дали някой въобще вярва в това, че аз може да съм виновен. Много е вероятно всичко да е нагласено", заяви бившият здравен министър.

Последвайте канала на

473 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини