Красимир Грудев: Д-р Дечо Дечев да сезира компетентните органи

Ако управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев има доказателства за извършени нарушения в болници относно цените на лекарствата, то нека да сезира компетентните органи. За това призова председател на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници в България Красимир Грудев от ефира на БНР.

„То си има определени от Касата крайни цени, над които независимо кой на каква цена ги е закупил от дистрибутора - Касата няма да му ги плати на тази цена. Ще му ги плати по единните за всички лечебни заведения и за всички болници цени, които са приети от Касата. Обикновено тези цени са пределно ниски и даже заради това дистрибуторите бягат от България, защото те не могат да поддържат такива ниски цени“, поясни той.

Частни болници скочиха на шефа на НЗОК заради твърденията му за лекарствата

„Ако някои някъде твърди, че някои прави някакви схеми за източване на Касата, отчитайки формално лекувани или нелекувани пациенти и т.н., моля, нека доктор Дечев да предаде тези документи в прокуратурата и съответно да се потърси и да се направи разследване за конкретните схеми, болници, групи - каквото там излезе, че е“, подчерта председателят на Националното сдружение на частните болници, които вчера определиха като „откровени лъжи“ твърденията, че Здравната каса им заплаща лекарства на цени, различни от цените за държавните и общинските болници.

Коментари

  1. 2020.01.14 | 15:58

    Ооо.такива маневри се правят по отделенията,че не истина. Това се прави защото пътеките са грешни.

    1. 2020.01.14 | 17:56

      Д-р Дечев говори истината!! Тя не е удобна за хищните. частни болници, където потъват парите на хората в джоба на търгаши-"доктори"!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

НЗОК

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет