Д-р Ненков: За да лъжеш за здравето си, нещо не трябва да си наред

  • 12 ноември 2019 08:00

  • 9842
  • 9
© Булфото (архив)

И аз пия хапчета за високо кръвно, имам наднормено тегло, а мога да кажа, че ме боли и кръстът. Така вече имам 50% нетрудоспособност. Това заяви бившият здравен министър д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  в сутрешния блок на БНТ. Коментарът му бе по повод 82% нетрудоспособност, според ТЕЛК решение, на директора на пазарджишката болница - д-р Васил Вълчев. 

"Опитът да се извадят напред болести и страдания е наша национална черта. 1 млрд. лв се дават годишно след ТЕЛК решения. Това дава възможност за злоупотреби. Знаят се хората с ТЕЛК решения. Ако даден човек заяви, че е болен, нека той да бъде прегледан например във ВМА, от лекари, а не от ТЕЛК комисия. Така направиха в Гърция. Много лесно ще се установи дали и колко болести имат", разкри още той.

Прокуратурата подхваща болницата в Пазарджик заради скандалните ТЕЛК решения

"За да лъжеш за здравето си, нещо не трябва да си наред. Не е добре структуриран начинът, по който се определя колко е болен е един човек", коментира бившият здравен министър.

"Увеличават се парите за здравеопазване. Ще видим как ще бъдат разпределени средствата. За мен разкъсването на НЗОК не е добра идея, има много въпросителни", смята още той. 

"Това, което се разказва за ваксините са "бабини деветини". Това са лекарства - те изкореняват и държат под контрол опасните болести. Неваксинирането на децата е престъпление срещу обществото", завърши д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9842 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
г-н Нанков, а и министре-финансист - 1

2019.11.14 | 17:18

8

А ДА КАРАШ ПО ЗАКОН ЧОВЕК БЕЗ КРАК ИЛИ РЪКА, БОЖЕ ОПАЗИ, ДА ХОДИ ВСЯКА ГОДИНА НА ПРЕГЛЕД, ЗА ДА УДОСТОВЕРИ, ЧЕ КРАКЪТ ИЛИ РЪКАТА МУ НЕ СА ПОРАСНАЛИ.
КАКВО Е, ВСЕОТГОВАРЯЩИЙ НИ ДОКТОРЕ?

А ТИ, КОГАТО СЕ РАЗБОЛЕЕШ ОТ ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ - ЕДНО ИЛИ ДВЕ, ПРИ ТВОЕТО ДЖИПИ ЛИ ХОДИШ, ДА ТЕ ПРАЩА, АКО БЛАГОВОЛИ, С "НАПРАВЛЕНИЕ" ЗА 1 МЕСЕЦ ПРИ "СПЕЦИАЛИСТ", КОЙТО ГЛЕДА НА ТЕБ, КАТОЧЕЛИ СИ МУ УБИЛ ДЕЦАТА? И В НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА ВЕЧЕ ДА "НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ"? А ХРОНИЧНОТО НЕ СВЪРШВА В ЕДИН МЕСЕЦ, А ТЕ МОРИ ЦЯЛ ЖИВОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АМИ, КАТО ИМАШ ВИСОКО КРЪВНО ОТ ПОРЯДЪКА ЕЖЕДНЕВНО НА 190-200, (ВЪПРЕКИ ХАПЧЕТАТА), ПРЕДСЪРДНО МЪЖДЕНЕ, СЪРДЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ, ПОЧТИ НЕ МОЖЕШ ДА ХОДИШ ОТ БЛИЗО 1О ГОДИНИ ПОРАДИ "НЕУСТАНОВИМИ" ЖЕСТОКИ БОЛКИ (А, ТЕ БИЛИ ОТ "ВЪЗРАСТТА" - КАКВО УСПОКОЕНИЕ И ПОМОЩ!), ДВА КИСТОЗНИ БЪБРЕКА С ПИЕЛОНЕФРИТ И КАМЪНИ (МИ, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?! ВДИГАНЕ НА РАМЕНЕ, Т.Е. ОБРЕЧЕНОСТ!) , ЛИМФОЕДЕМ ("ВЗЕМАЙ ФУРАНТРИЛ"- Я, КАКВА ДИАГНОЗА БЕЗ ИЗСЛЕДВАНЕ, НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ), ТРИ СТУДЕНИ ВЪЗЕЛА ("А, ТОВА НЕ Е ОПАСНО"- Ъ-Ъ, ВИЖ ТИ!).

№ 2

2019.11.14 | 20:58

9

А ДЖИПИТО ДОРИ НЕ ТИ КАЗВА, ЧЕ ИМАШ ПРАВа

2019.11.12 | 08:45

1

На всяко гърне мерудия е този

не мерудия, а гнила шума

2019.11.14 | 16:29

7

на твоята майка в гърнето си слагал ти, харесва ли ти, а на нея?

Димитър Шумилов

2019.11.12 | 08:59

2

А в на майка ти гърнето, дали е слагал мирудия?

Разбирам

2019.11.12 | 09:22

3

го бившия министър. Няма как той да каже че ваксините са като всички лекарства които приложени неправилно, на неподходящия човек, в не подходящото време, са толкова вредни и опасни колкото всичко друго. Хора, разберете, не става дума за пълното отричане на ваксините а за отричане метода на прилагането им-кампанийно, по комунистически, без оглед състоянието и индивидуалните непоносимости. Става въпрос да бъде прекратено това мафиотско отношение към хората и най-после грижата за човека и неговото здраве да не е само посткомунистически лозунг. Особено за децата, които нямат защита от нийде и родителите им биват принуждавани, въпреки текстовете в закона, да вземат понякога вредни решения а лекарско-фармацевтичната мафия да си измива ръцете.

болен от невежа злоба "ваксър" - К

2019.11.14 | 16:25

6

Дръж си при теб невежеството, и не го налагай на другите. Стига сме осигурявала богатеенето на мошеници за сметка на здравето и живота дори на децата. От здравеопазването на демокрацията нищо друго не сме чули и видели, освен че ние, българите, не се грижим за здравето си. При толкова много "пътеки" и едномесечни (!!!)направления и цинични джипита. Очаквали сме лекарите да са вълшебници!? Е, не в никой случай!!! Молим ви! Не само че не са вълшебници, но и по закон са търговци, много от тях и по душа - сергиджии от Женски пазар, а на добросъвестните - системата им е вързала ръцете на фльонга.
Така че, я си глей тъпотията и не я разпространявай.
А от управленски пиян гаменаж и кокошки в здравеопазването българите за по-малко от 30 години намаляха от 9 милиона на по-малко от 7 милиона.

к

2019.11.13 | 13:14

5

Аман от анитиваксъри, `земята е плоска` и вегани. Рядко тъпи сте. Мислете каквото си искате, но не ни го натрапвайте. Ставате като педалите - искате всички да са като вас, за да се чувствате нормални, но не сте. Естествения отбор ще ви изтрие, колкото и да не ви се вярва.

коко

2019.11.12 | 10:36

4

Абсолютно прав е доктор Ненков !

Добави коментар

Водещи новини