Десислава Атанасова ще маха тавана на парите за лечение на деца в чужбина

  • 21 март 2012 14:43

  • 1033
  • 0
Десислава Атанасова ще маха тавана на парите за лечение на деца в чужбина
© Булфото

Първото, което ще направя като нов министър на здравеопазването, е да внеса предложение в Министерския съвет за отпадане на тавана на средствата, отпускани за лечение на деца в чужбина. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която по-рано днес положи клетва пред депутатите в парламента.

Тя беше посрещната в Министерството на здравеопазването от бившия вече министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, който й подари букет цветя. Преди срещата с журналисти Атанасова и Константинов се видяха "на четири очи". След нея Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование каза, че е дал рецепта за министерско дълголетие, която включва това, че "г-жа Атанасова не трябва да опитва да прави големи реформи в здравеопазването, да не гледа в канчето на фармацевтичните фирми, ако не пие от него и на големите хора да казва "да". Атанасова отговори, че вероятно няма да се вслуша в тези съвети, защото остава много малко време до края на мандата и ще предприеме всички спешни мерки, които е решила.

"Да поема поста на министър на здравеопазването ме накара подкрепата на колегите ми от политическа партия ГЕРБ и на премиера", каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Ще започна с лекарствената политика, имам идеи и за подзаконовата нормативна уредба и за малка промяна в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, уточни новият министър. Тя допълни, че ще обърне сериозно внимание на финансирането и на материалната база на спешната помощ, както и на защитата на работещите в тази област. Следдипломното обучение и квалификацията на лекарите също са във "фокуса" на министър Атанасова.

Запитана дали времето за изпълнение на намеренията й ще бъде достатъчно, Атанасова посочи, че те са краткосрочни и дългосрочни, като дългосрочните ще ги предложи за обсъждане на съсловието, пациентите и на всички парламентарни групи. "Краткосрочните цели ще се преследват от утре. В голяма част от моите идеи има приемственост с тези на бившия министър д-р Константинов, но партия ГЕРБ си даде сметка, че за три години нямаше сериозни промени в здравеопазването и именно затова партията заложи на човек от ГЕРБ" - така Атанасова коментира подкрепата, която тя е получила от партията.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, смята, че е предимство за работата й като министър това, че не е лекар, а е юрист.

Последвайте канала на

БТА
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини