Шефът на "Света Екатерина": С химикалка се изкарват повече пари, отколкото със слушалка и скалпел

Повече от 50% от парите, които се дават за здравеопазване са от джоба на пациентите. Голяма част не са регламентирани. Касата не може предварително да направи контрол. Това заяви проф. д-р Генчо Начев, директор на болницата „Света Екатерина" в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че Върховната административна прокуратура извърши проверка за законност за изпълнение на договори за оказване на медицинска и/или дентална помощ, сключени с НЗОК. Констатиран са били 4 537 бр. нарушения.

"Приветствам разследването на прокуратурата, но трябва да проверят и нерегламентирани плащания и от страна на болници. Касата трябва да направи много строг контрол дали даден пациент е бил лекуван или опериран", каза още той.

"Има много интереси да няма електронна здравна каса. НЗОК трябва да следи отчетената услуга", допълни проф. д-р Генчо Начев.

"Няма реална оценка на медицинските услуги, а практиката показва, че с химикалка се изкарват повече пари, отколкото със слушалка и скалпел", категоричен бе шефът на „Света Екатерина".

"Призовавам хората да са критични и да подават сигнали", завърши проф. д-р Генчо Начев.

Коментари

 1. 2019.09.03 | 13:22

  Интересно как проф.Начев, станахте милионер-най-боготия лекар в България! Щом не е с писалката, явно с "избор на екип" /нещо което го няма никъде по света...!!?? Колко ли продадени животинки , апартаменти и др. имущество има от Ваши пациенти ?

 2. 2019.09.02 | 08:25

  Затова ли увеличихте цените в болница Света Екатерина -мислите за хората.....

  1. 2019.09.02 | 10:46

   ...за наще хора !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет