Всеки шести доктор иска да работи навън

  • 15 март 2012 13:51

  • 626
  • 1
Всеки шести доктор иска да работи навън
© Булфото

Всеки шести доктор е с готовност да отиде на работа в чужбина. Около 90% от лекарите в България не са доволни от реформите в здравеопазването, сочи проучване по международен проект за удовлетвореността на лекарите от работата им.

От 30 000 медици, работещи у нас, между 4 и 5 хиляди са готови да излязат зад граница, сочат предварителните резултати от допитването. Проучването се извършва по интернет от международна група изследователи и обхваща страни от региона на Югоизточна Европа.

Най-недоволни са работещите в държавните болници - около 95% от запитаните. Анализът на отговорите посочва, че има пет основни групи проблеми, които определят причините за недоволството на лекарите от работата им в България. Това са ниските заплати и начина на финансиране от здравната каса, многото и сложни административни процедури, липсата на визия за развитие на здравната система, отношението на обществото и медиите към лекарската професия и корупцията в здравеопазването.

Подробни данни за всеки от посочените проблеми ще бъдат оповестени в края на март, когато ще бъдат публикувани окончателните резултати. Очакванията на международния екип от изследователи са, че данните ще дадат възможност за определяне на проблемите и ще предложат варианти за положителни промени в здравните политики във всяка от изследваните държави в Югоизточна Европа.

Последвайте канала на

626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
unknkown

2012.03.19 | 13:13

1
Може би вече сте чули за новата интернет сензациа - „WAZZ UB“. За около два месеца сайта събра почти ТРИ милион потребителя и бройката им се увиличава заплашително бързо. Чудите се защо? На 9 април 2012 година ще стартира най-съвременната интернет страница . Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. „WAZZ UB“ е един от тези бизнес модели! За първи път „WAZZ UB“ е международен проект за споделяне на 50% от печалбата си със своите членове. В действителност, „WAZZ UB“ ще прави точно същото, както компании като „Facebook“, „Google“, „AOL“ и „Yahoo“, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че „WAZZ UB“ ще споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта. Какво трябва да направиш ? 1.РЕГИСТРИРАЙ СЕ ВЪВ „WAZZ UB“, ПОЛУЧИ ПЕРСОНАЛЕН КОД И ПОКАНИ ОЩЕ МНОГО ХОРА ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО! Линк за регистрация: signup.wazzub.info/?lrRef=750ca8a0 2.ПОТВЪРДИ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ТВОЯТА ПОЩА, КЪДЕТО СИ ПОЛУЧИЛ ПИСМО ЗА ТОВА. 3. ПОКАНИ ОЩЕ МНОГО ХОРА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ НА ТВОЯТ ЛИНК /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! От 15-ти май „WAZZ UB“ ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора. Задължително направете „WAZZ UB“ начална страница на своя компютър, след официалното стартиране на 9 април 2012 година! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fe9a18ac

Добави коментар

Водещи новини