Министерство на здравеопазването: Няма необработени заявления за лечение на деца в чужбина

  • 22 март 2019 10:36

  • 245
  • 0
Министерство на здравеопазването: Няма необработени заявления за лечение на деца в чужбина
© Novini.bg

Създадена е необходимата организация между ЦФЛД и НЗОК да няма необработени заявления за лечение на деца в чужбина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

До 29 март т. г. Център „Фонд за лечение на деца“ приема по установения ред заявленията на всички родители, чиито деца се нуждаят от лечение в чужбина. Както сега, така и в следващите работни дни до края на този месец, нито едно заявление няма да бъде върнато от служителите на ЦФЛД. 

Всички започнати преписки по заявленията на родителите ще бъдат автоматично прехвърлени към Националната здравноосигурителна каса, която от 1 април ще поеме функциите на Фонда. 

Екипите от двете институции ежедневно работят съвместно по подготовката за преминаване на Фонда към НЗОК, за да може на 1 април работата да продължи безпроблемно за нуждаещите се от лечение деца и техните родители.

Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена възможност да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде разгледано и по него ще бъде взето решение. 

Няма повод за притеснение от забавяне на лечението на децата, тъй като е създадена необходимата организация за непрекъсваемост на процеса. 

Радина Лазарова
245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини