Поискаха създаването на Kонсултативен съвет по здравеопазване

  • 26 февруари 2012 14:20

  • 751
  • 1
Поискаха създаването на Kонсултативен съвет по здравеопазване
©

Пациентски организации поискаха създаване на Kонсултативен орган по здравеопазване. Техни представители коментираха кризата с високите цени на лекарствата у нас.

Неправителствените организации попитаха дали в България има воля за лекарствена политика, защото такава до момента липсвала.

Председателят на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев припомни, че през март миналата година Министерството на здравеопазването сформира работна група за изработване на Концепция за лекарствена политика, но предложените идеи не са отразени до днес по никакъв начин.

В понеделник министърът на здравеопазването Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование свиква същите работни групи. Според Хасърджиев още през 2010 г. фармацевтичните компании са се съгласили да намалят цените на лекарствата с 5%, но липсата на подходяща политика от страна на управляващите е попречило това да стане.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
evgeni

2012.02.26 | 14:27

1
Подател: евгени славков До: sinod@abv.bg Относно: до хората с бради,няколко имена и много лица. Дата: Неделя, 2012, Февруари 26 14:25:02 ЕЕТ Дядо попе и вие симпатяги от свърталището наречено синод и вие безкрайни "отци",здравейте.Днес сте обявили ден за прошка,но останалите 364 дни сте си ги запазили с "Trade Марк" за "опрощаване,кадене "освещаване" и всевъзможни от сорта.Абе дядо попе,защо карате "управляващите" като Борисов и Плевнелиев в присъствието на брадат "отец" да коленичат пред циментови отливки наречени паметници в поза "Пикаещи баби" ?! Засрамете се бе симпатяги,вие не можете да се аргументирате със Словото и Новия завет,но продължавате да бръщолевите лъжите си,нито защо носите бради,пак сте тръгнали да "обяснявате" за Господа.Защо Въртоломей и Бенедикт 16-ти продалжават да погубват 2,000,000,000 души ,поставяки им БЕЛЕГА НА ЗВЯРА. ????! Какво казва Бог с Първа,Втора заповед,та променяте Божията истина превръщайки я в религия и карайки хората да се кланят на нечисти бесовски духове,каквито са "Звяра" чрез "православие" и "католицизъм.Но и всяка една религия е от лукавия защото не е истина !

Добави коментар

Водещи новини