Нели Нешева: Парите в НЗОК са раздадени абсолютно законно

  • 22 февруари 2012 11:53

  • 2885
  • 9
Нели Нешева: Парите в НЗОК са раздадени абсолютно законно
©

Редът, по който се раздава допълнително материално стимулиране от контролна дейност, е абсолютно законен.

Това се посочва в изявление на д-р Нели Нешева, чиято оставка като управител на Националната здравноосигурителна каса беше гласувана днес, съобщиха от касата.

"Нормативните актове, които узаконяват този процес са: Закон за здравното осигуряване; Правилник за устройството и дейността на НЗОК; Методика за разпределение на средства изготвена и подписана от работна група от 14 човека. Всички тези документи са публикувани на интернет страницата на НЗОК и всеки, който желае, може да се запознае с тях. Освен това има и становище от правна дирекция за статута на управителя на НЗОК и възможността той да получава допълнително материално стимулиране. Важно е да се знае, че не се изисква утвърждаване на методиката от Надзорния съвет на НЗОК, защото е разписано, че управителят ръководи текущия контрол на цялостната оперативна и административна дейност на НЗОК", посочва Нешева.

"Относно произхода на средствата: в НЗОК не работят държавни служители и НЗОК няма статута на държавно ведомство. Затова събраните суми от глоби и санкции не са средства от здравносигурителни вноски, а от търговската дейност на лечебните заведения, които са търговски дружества. Всяка една институция, която упражнява контролна дейност се ползва от правото си да стимулира служителите, спазвайки законите и подзаконовите актове. В Европа това е антикорупционна практика. В заключение още веднъж подчертавам, че средствата са разпределяни, като е спазена всяка точка и буква от законите и подзаконовите нормативни уредби", казва още д-р Нели Нешева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2885 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Людмил

2012.02.23 | 10:42

9
Ivan Ivanov грешката е, че всичкия този фарс се разигра заради прословутата наша злоба и завист и поради най-долнопробни политически подбуди Иванчо каква злоба и завист тук става на въпрос че хората няма какво да ядат, а тая прибира 13 000 лева бонус!!! Аз си оценявам работата на 2000 лева но ми дават 500 лв!! Да взема да проявя характер, да се оценя и да си дам 10 000 лева бонус?? Ами ако направят всички така???

2012.02.22 | 21:14

7
Абе ти двамата горе иван иванов и борис борисофф, къде живеете?? В кой свят се намирате шибаняци такива??? Хората мрат от глад, вие говорите за честност,почтеност и ред??! Вие нормални ли сте, естествено че ще има злобни коментари, хората живеят в беднотия, а оная ще взема една шапка пари защото така била решила. Честни хора по високите етажи на властта НЯМА!!! Всички са опорочени от власт и пари!

2012.02.22 | 21:15

8
И ти като си злобен какво ще направиш,като в сърцето ти има омраза,разрови се из последните медицински изследвания-това ще ти докара гастрит и язва,а това от своя страна води до купуване на лекарства,посещение при лекар специалист и минаване на диета...все неща които водят до разход на семеен бюджет,така че си помисли.Аз те съветвам да си по-спокоен и да не използваш нецензурни думи,а има хубава българска поговорка куче което лае не хапе.... А ако не си забелязал вече 22 години сме в капитализъм,няма го социализма и държавата хранилка...така че се стягай и работи,а не мърмори и не политиканствай.Това не ти носи нищо в портмонето,като не ти харесва тук замини някъде свят голям работа много ... народ гладен има и в америка...ти какво очакваш всички да сме прости и еднакво бедни...ами избери си СерГей и се гушни в него...Така,че има два начина...лозето иска мотика,а не молитва а другия,ако си юнак излизай на улицата като комшийте и бутай правителството...Успех!!!

2012.02.22 | 21:14

6
I az smiatam taka i dokato i balgarite ne razberat , 4e koito raboti ,triabva i da polu4ava i 4e bogatite hora/ ne po prestapen na4in/ sa osnovata na ikonomikata , vse 6te si stoim v komunizma,ama to da biahme v bai To6ovia komunizam , aide biva, no nie sme v komunizma na Kostov i Stani6ev..
???

2012.02.22 | 21:13

5
Нели Нешева: Парите в НЗОК са раздадени абсолютно законно..................................................... И изключително морално, предполагам?

2012.02.22 | 19:55

4
А аз работя здраво за 430лв. с купоните и ДМС-10лв. Народен съд и Разстрел за гадовете!
Бобо

2012.02.22 | 19:55

3
Въпроса госпожо Нешева е дали е морално да вземете тези пари при положение че детски , майчински и прочие не са вдигани.

2012.02.22 | 19:55

2
Срам нямат тия хора, депутатите си вдигнаха заплатите, понеже ''малко'' вземат, тая пача си оценила труда на 13507 лв. Абе хора до КОГА????? Тия май ни правят на маймуни!
georgi

2012.02.22 | 17:29

1
Tazi mi prili4a na koledno prase.Mnogo protivna mutra ima,li4i si 4e e kradla

Добави коментар

Водещи новини