15 лв. такса "майка" за ден в "Пирогов"

  • 20 февруари 2012 05:55

  • 2132
  • 4
15 лв. такса "майка" за ден в "Пирогов"
©

Петнадесет лева на ден - толкова трябва да брои всеки родител, пожелал да “поглези” болното си дете, като остане край леглото му в столичната многопрофилна болница “Пирогов”. Това сигнализира пред “Труд” възмутена майка на 7-годишно момиченце.

Проверка на вестника показа, че харчовете, посочени от здравното заведение, които се покриват с т. нар. такса “придружител”, са повече от любопитни.

В ценоразписа са изброени 5 услуги, които родителят получава срещу тези 15 лева - ползване на вода в отделението, ползване на осветление, ползване на баня, тоалетна и на вода (този път топла), ползване на отопление.

Най- скандална е третата точка - от “Пирогов” са калкулирали дори ползването на ток за зареждане на телефонна техника. По молба на “Труд” експерти от два телекома изчислиха, че токът, който “гълта” зарядното на среден клас телефони, е не повече от 1 лев за година.

Таксата не осигурява най-нужното на майката - легло!

Последвайте канала на

Весела Найденова
2132 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ПИЧА

2012.02.22 | 10:26

4
И НА ВРЕМЕТО ДР. ЖИВКОВ КРАДЕШЕ И БЕШЕ ПРОСТ АМА НЕЗНАЙНО КАК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБУЧЕНИЕТО БЯХА БЕЗПЛАТНИ!!!СЕГА ДА СИ СИ ГЛЕЗИЛ БОЛНОТО ДЕТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЦАКАШ 15 ЛВ.НА ДЕН. ВИЕ ИМАТЕ ЛИ НЕЩО ПОД КОСАТА?? УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ АКО ДЕТЕТО НА ТОЗИ, КОЙТО ГО Е ИЗМИСЛИЛ ТОВА СЕ ОКАЖЕ В БОЛНИЦА НЯМА ДА ПЛАТИ И ЕДНА СТОТИНКА!!!!
малин

2012.02.22 | 10:26

3
И в Пирогов и във всяка друга държавна болница у нас, парите са просто хартийки! Срещу тях не получаваш - нищо!!! За сметка на това лекарите биват буквално подлудени и изписват по една гора хартия за всеки преглед или манипулация, за да отчетат труда си! За този труд - лекарите получават жълти стотинки, гражданите никакви удобства, но за сметка на това, някои "достойни хора" - взимат едни "заслужени бонуси"! СРам!
veso mentata

2012.02.22 | 10:26

2
Вече съм убеден на 100%,че във Помиария всичко е възможно.Само едно остава невъзможно:Да живееш като нормален човек а не мъченик.
mims

2012.02.22 | 10:26

1
Neka plashtame, te posle 6te si podelqt parite ni, kato ZASLUJENI BONUSI

Добави коментар

Водещи новини