Зам.-министър на здравеопазването разкри защо в системата има огромен теч на средства

  • 26 септември 2018 19:00

  • 7335
  • 4
Зам.-министър на здравеопазването разкри защо в системата има огромен теч на средства
©

За да преминем към демонополизация на здравната каса, трябва да имаме много подготвени кадри. Към момента здравната система, лоша или добра, дава резултати. Винаги обаче има нещо по-добро. Това е целта на Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и министерството - да направим една по-добра система.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Той коментира днешната кръгла маса за бъдещето на българското здравеопазване, на която от МЗ представиха два проекта за реформи в здравната система. "В момента към 500-600 млн. лева се харчат в болничната помощ за консумативи. Това е нещото, за което няма да мислим и ще можем да го покриваме, ако се събират повече средства. Това нещо, стига да е добре разчетено, ще можем да го покрием и на пациентите няма да им се налага да си доплащат на място. Всичко е въпрос на разчети и преценка. Другото ново и хубаво е, че ще има и троен контрол. Всички средства, които се съберат, ще трябва да видим как добре да ги използваме в полза на пациентите, а не на някакви структури. Системата трябва да се реформира, за да няма теч на средства. В момента има теч на средства, защото има свръхпредлагане на медицински услуги. Болници по административен път няма да се затварят", разкри д-р Пенков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7335 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.27 | 05:06

4
Нищо не е разкрил.
1234

2018.09.27 | 00:15

3
БОЙКО ПЕНКОВ Е ЧОВЕКА НА НА ЛОБИТАТА НА КРАДЦИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. НЕСМЕНЯЕМ ОТ 15 ГОДИНИ. А НЕ Е НИКАКЪВ КАПАЦИТЕТ В ЗНАНИЯНИЯТА???
Един

2018.09.26 | 20:51

2
Глупости на търкалета ,троен и четворен контрол няма да спрат големите да източват със скъпи операции ,нито ще дадат на работещите лекари повече от сегашните заплати което значи крах за идиотската система ,2 ма плащат осигуровки ,ползват 6 ,сега на двамата ще вдигнат още осигуровката ,за да има пак за другите 6 !
гост

2018.09.26 | 20:06

1
Откри Америка - краде се с надписване - на кокошките е ясно бе....................., кво се правите на улави!

Добави коментар

Водещи новини