Глоба от 100 лева за пропуснат преглед при гинеколог

  • 04 февруари 2012 06:54

  • 5445
  • 7
Глоба от 100 лева за пропуснат преглед при гинеколог
©

Глоба от 100 лева ще отнасят пациентките за всеки пропуснат преглед при гинеколог, съобщиха от Националната специализирана болница по онкология.

Санкциите са заложени в Закона за здравето. С изследване, наречено цитонамазка, може да се предотврати навреме рак на маточната шийка и жената да бъде излекувана напълно, обясни директорката на лечебното заведение доц. Здравка Валерианова. Специалистката обясни, че цитонамазка трябва да се прави задължително всяка година от дамите над 48 години, пише "Монитор".

Безплатни профилактични прегледи за рак на шийката на матката, на гърдата и на дебелото черво ще започнат да се правят по програмата „Спри и се прегледай” още през тази година. Тя се осъществява от Министерството на здравеопазването с европейски пари. Това пък разясни здравният министър д-р Стефан Константинов, който посети специализираната болница по онкология в София вчера по повод Световния ден за борба с рака, който се отбелязва на 4 февруари.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5445 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Mia

2013.10.28 | 07:39

7
Лекари ли? Кой каза, че в България имаме лекари? А лекар ли е този, който лекува само око, само крак, само шийка на матката, или само проблем с млечни жлези? Какви ли не заблуди фабрикуват в областта на търговията с човешки живот: например, че ще те излекуват от нещо, ако изпиеш нещо, ако се лишиш от част от тялото си и т.н. ... Но май зад всичко прозира алчонст и ламтеж за пари. Все повече и повече пари. Дори и да нямаш заболяване, спокойно ще ти го измислят, щети го нарисуват, ще те прекарат през клинична пътека, ще те уморят и отново ще те съзживят. Ще те лекуват на части - отделно ръка, отделно крак, отделно полови органи и заблежете: изследванията не са за възможността да развие организма раково заболяване. За всяка част от тялото отделна клинична пътечка. А тялото на човека е едно цяло. Това май господата от лекарския съюз още не са проумели, а и май не им изнася да проумент. Та затова си позволяват да лекуват човека в очен кабинет само за очи, когато очите са част от цял организъм. Та да им се ненагледаш на тези полуграмотни церители (лекарите) кога най-после ще разберат, че са се превърнали в търговци с човешки живот. То в България отдавна няма здравеопазване! То се е превърнало в търговия с човешки живот! Как да им довериш на тези живота си? А има ли смисъл от това и къде е той?

2013.10.24 | 14:44

6
А ако не искам цитонамазка-на мен една такава вместо да ми открие проблем ми отвори входна врата за гъбички? Май направо си влизаме в комунизма, след като могат да ти налагат процедури, които ако откажеш ще те глобяват.

2013.10.22 | 21:46

5
хаха все едно ще накарат циганките да ходят на прегледи????Смешници
кур

2013.10.22 | 15:35

4
мръсни крадци валериянова и сие - защо махнахте еднократната безплатна цитонамазка за жените и сега искате да ги задължите да ходят на преглед, за да си плащат цитонамазката, а вие да отчитате дейност по проект без вообще да помагате или да ви е грижа за жените.
DOC.

2012.02.09 | 13:18

3
И не само за жени над 48 години трябва да важи този закон , но и за всички жени в полвоактивна възраст. Най - рискови са тийнейджерите . Те тай - често осъществяват безразборни или случайни сексуални контакти.
doc

2012.02.05 | 00:31

2
А някой от вас знае ли колко е скъпо лечението на онкоболните?Затова в цял свят се прави профилактика, задължителна и ако не отидеш - глоба.Но пак българите,които и понятие си нямат от медицина си позволяват да коментират и критикуват.Заслужавате не глоба за пропуснат преглед, а ако някой не дай боже, не го пожелавам на никого, се разболее от рак, сам да си плаща лечението
коко

2012.02.05 | 00:30

1
ей ся си е*а майката момичета,ся ще има -Ама мамо ние с Пешо само се целувахме не знам как е стананло!На печелившите : ЧЕСТИТО!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини