БЛС стои твърдо зад цифрите в Националния рамков договор

  • 23 февруари 2018 15:38

  • 1205
  • 1
БЛС стои твърдо зад цифрите в Националния рамков договор
© pixabay

Лекарският съюз отхвърля апела на Горанов да не се подписва Националния рамков договор за 2018 година. Това заяви категорично шефът на БЛС Венцислав Грозев пред медии след като завърши извънредното заседание в НЗОК, на което стана ясно, че ще започне вътрешна проверка за това колко точно са задълженията към чужди фондове и каси.

Според Грозев призивът на Горанов към Надзорния съвет и съсловните организации не е в съзвучие с законодателството. "Толкова по този въпрос", посочи Грозев и допълни, че утре на Събора на БЛС ще бъде отправен апел да се подкрепи рамковия договор. Той постави обаче условието всички параметри да бъдат запазени, както са договорени.

Шефът на БЛС изрази мнение, че становището на министър Ананиев не кореспондира със силата на Закона за здравното осигуряване. "Не сме съгласни с вмешателството в дейността на зъболекарски, лекарски съюз, фармацевти извън силата на закона", заяви Грозев.

Според него Надзора все пак трябва да си каже мнението.

Припомняме, преди дни здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през поиска оставката на председателя на НЗОК д-р Камен Плочев. Причината е, че проф. Плочев не е информирал Надзорния съвет на НЗОК, не е уведомил и самия министър, а директно се обърнал към законодателния орган за актуализиране на бюджета. Пари трябвали, за да се платят дългове към чужди каси. Тогава депутатите от "Обединени патриоти" предположиха, че управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев може да не е знаел реда, по който трябва да бъде поискана актуализация на бюджета на Касата. Проф. Плочев сподели, че върхунего е оказван натиск.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Един

2018.02.25 | 12:15

1
Е хубаво ,ама министъра каза да не дават пари ,щото нищо не било ясно ,а тоя същия е вече 9 г министър или зам министър и още не е разбрал ,че дефицит има щото 6.5 милиона харчат ,а само 2.4 милиона дават осигуровки къде по 20 лв ,а искат да арчат по 20000 ,ама на месец ,всички имали права ,ама задълженията ги няма

Добави коментар

Водещи новини