Докторът, направил фатална операция на сливиците, е освободен

  • 01 февруари 2012 14:19

  • 3063
  • 1
Докторът, направил фатална операция на сливиците, е освободен
© Булфото

Д-р Димитър Габровски, който направи фатална операция на сливици, завършила със смъртта на 23-годишната Дарина от Варна, се размина с дисциплинарно уволнение.

Като лекар и шеф на отделение УНГ той е освободен по взаимно съгласие от МБАЛ "Света Анна", където беше на трудов договор. "Смятах да го уволня дисциплинарно, но според юристите трябва да има системни нарушения в продължение на един месец", каза шефът на здравното заведение д-р Веселин Николов.

При назначената проверка за инцидента от районна здравна инспекция установиха, че лекарят, оперирал Дарина в частната клиника "Клиник сити", всъщност е бил на работа по това време в болница "Света Анна". Интервенцията е била в 14 часа на 26 януари, а д-р Габровски е бил с работно време до 15 часа в МБАЛ "Света Анна".

Пред следствените органи той е посочил, че операцията е била в 16 часа, явно за да прикрие, че е кръшнал от работа, за да работи на частно. Д-р Димитър Габровски е бил в продължение на 15 години шеф на отделението УНГ. На негово място е назначена д-р Венелина Войчева.

Последвайте канала на

3063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Миглена Каменова

2012.02.06 | 22:54

1
В УНГ-то на Окpъжна - Ваpна лекуват споpед задължителната анкетка пpи постъпването в болницата, а коpумпиpаната пpактика на Габpовски е всеизвестна - бях свидетел!

Добави коментар

Водещи новини