Разследват смъртта на новороденото в Панагюрище

  • 31 януари 2012 08:34

  • 1666
  • 0
Разследват смъртта на новороденото в Панагюрище
© Булфото

Лекарска комисия, оглавявана от зам.-шефа на панагюрската болница д-р Петко Митев, прави вътрешна проверка за смъртта на новородената Николета, която издъхна в линейка по пътя за Пазарджик, потвърди вчера директорката на МБАЛ “Събо Николов“ в Панагюрище д-р Мая Влайкова пред в. “Монитор”.

Медицинската шефка уточни, че очаква официалното заключение след аутопсията на починалото бебе. Бебето е първородно за 19-годишната Линка Якимова от панагюрското село Оборище, която била приета и родила нормално в „АГ“ отделението на болницата в средногорския град.

Момиченцето с тегло 2,800 кг обаче не изплакало и имало проблеми с дишането, което наложило да бъде транспортирано до Пазарджик. По първоначална информация детето е родено с малформации -  няма бял дроб и няма начин да оцелее, заяви д-р Влайкова.

Майката не е имала представа за това в какво състояние е плодът и затова е нормално родителите да са в стрес и да негодуват. Съчувствам им, но този случай е повод да се породи дискусия за това каква е профилактиката и наблюдението за това как протича бременността, коментира шефката на панагюрската болница, която преди 2 години оглавяваше районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини