Какви предизвикателства очакват новия здравен министър?

  • 08 ноември 2017 07:13

  • 4664
  • 0
Какви предизвикателства очакват новия здравен министър?
©

Ясно е името на новия здравен министър, но пред какви предизвикателства е изправен той. Десетки болници пред фалит, незаконен износ на лекарства и протестиращи медици.

На фона на споровете около бюджета за здраве, остава отворен въпросът с лимитите на болниците, както и със средствата за джипита, специалисти и зъболекари, съобщава Нова телевизия. Не на последно място новият здравен министър ще трябва да овладее напрежението и недостига на кадри в спешната помощ.

Сред задачите на новия министър ще бъде и паралелният износ на лекарства. Животоспасяващи медикаменти изчезват от аптеките, защото някой по веригата печели като ги препродава в чужбина. А идеята на Надзорния съвет на Здравната касата от догодина да наложи мораториум върху нови скъпоструващи терапии преди дни взриви системата.

Това се случва в момент, когато шеф на Надзора е именно спряганият за нов здравен министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Очаква се окончателно новият здравен министър да поеме поста до дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини