Обявяват грипна епидемия в Пазарджик

  • 24 януари 2012 13:22

  • 786
  • 0
Обявяват грипна епидемия в Пазарджик
©

Членовете на Пандемичния комитет в Пазарджик решиха да бъде обявена грипна епидемия от утре. Това стана ясно на заседание на Комитета.

Според д-р Магдалена Станева, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към Регионалната здравна инспекция, заболеваемостта в региона се е увеличила двойно през последните няколко дни, както и през отминалата седмица. Постепенно случаите на остри респираторни заболявания са се увеличили от 85, през седмицата 9-ти до 15-ти януари, до 238 случая през последната седмица.

Д-р Станева коментира също, че по показатели Пазарджик е в предепидемиологична обстановка, но по заболеваемост по възрасти надвишава показателите за епидемия, като най-засегнатите се учащите и децата в детските градини. Заради високата заболеваемост членовете на Комитета решиха да обявят грипна епидемия от утре, 25 януари.

Д-р Фани Петрова, директор на Регионалната здравна инспекция, припомни, че при епидемия детските градини не се затварят, обявява се карантина и не се приемат нови деца.

Последвайте канала на

786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини