Петър Москов: Зад неприемането на Националната здравна карта стоят мутренски интереси

  • 19 октомври 2017 08:24

  • 7138
  • 2
Петър Москов: Зад неприемането на Националната здравна карта стоят мутренски интереси
©

Никъде няма една дума по същество дали е добра, лоша, крива Националната здравна карта. Решението на ВАС е една юридическа глупост. С всички заврънтулки по тази тема се дава възможност да продължи източването на НЗОК.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият здравен министър д-р Петър Москов. "Целият стремеж за приближаване на здравните ни правила към европейските се блокира, защото няма държавност. За болниците няма пари, защото парите са концентрирани спрямо желанията на определени групировки, а не за нуждите на хората. Това пак се дължи на факта, че няма държавност. Всяка година се увеличават парите за здравеопазване, но те трябва да се изразходват правилно. Няма правила. Точно поради тази причина парите за консумативи за "Пирогов" са намалели с 2 млн. лева, а тези за частната болница в Монтана са се увеличили с 6 млн. лева. При една Национална здравна карта това няма как да се случи. Зад нейното отхвърляне стоят частни, мутренски и лобистки интереси, които искат да продължи безогледното разграбване на НЗОК. Говорим за едни 110 млн. лева годишно. Без Националната здравна карта всяка година ще продължат да се сключват договори с частни болници, които са с неясна инфраструктура, а парите за "Пирогов" ще намаляват. На карта е заложено здравето и живота на българските граждани", категоричен беше Москов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7138 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.28 | 16:14

2
Айде, седесарско лайно, по-бързо напускай Раковска 134, че ще ви гонят с полиция.
Румен

2017.10.28 | 16:14

1
Системата е сбъркана поначало.Болниците уж крадат от здравната каса а са с милиони дългове.Самата каса е на червено с 400000000 лв.След въвеждане на Националната здравна карта имаше истински бум на нови частни болници.Тоя не е в час.

Добави коментар

Водещи новини