НЗОК се обяви срещу всяка проява на насилие

  • 07 юли 2017 10:54

  • 5909
  • 0
НЗОК се обяви срещу всяка проява на насилие
©

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и всички служители на институцията се обявяваме против всякаква форма на насилие и изразяваме своята солидарност към д-р Албена Гагова и към всички лекари и медицински специалисти, подложени на посегателства, когато изпълняват високохуманната си мисия – да помагат на страдащите и да се борят за всеки човешки живот. Това се посочва в становище на НЗОК, изпратено до медиите.

В последните дни отново станахме свидетели на брутално нападение над лекар.

„Този път баща на новородено посегна на жената, която е помогнала детето му да поеме първата си глътка въздух и се е погрижила нищо да не помрачи радостта от появата на новия живот. Акушер-гинекологът д-р Албена Гагова, получи вместо благодарност, жестока физическа и психическа травма от мъж, който не е в състояние да изпита радостта от бащинството”, посочват от НЗОК.
В деня за протест и за солидарност с всички пострадали от насилие медицински специалисти, Здравната каса застава до Българския лекарски съюз, като договорен партньор, и изисква от компетентните органи сурово наказание за насилниците, посегнали срещу медицинското съсловие.
Българското гражданско общество трябва решително да се противопостави на нецивилизованото поведение на извършителите на престъпления срещу българския лекар, смятат от НЗОК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини